Ігор Мельник взяв участь у круглому столі «Правова допомога учасникам АТО: проблеми та шляхи їх вирішення»

16 березня 2015

Керуючий партнер Адвокатського об’єднання IMG Partners, на сьогодні мобілізований до лав ЗСУ, лейтенант, заступник командира по роботі з особовим складом Ігор Мельник взяв участь у засіданні круглого столу «Правова допомога учасникам АТО: проблеми та шляхи їх вирішення».

На заході було оголошено про початок роботи Координаційного центру з надання правової допомоги учасникам АТО та їхнім сім’ям, що було створено за ініціативи проекту Асоціації правників України «Правова допомога учасникам АТО», благодійного фонду «Коло» та декількох волонтерських ініціатив.

За словами учасників зустрічі, зараз найбільше звернень до юристів надходить з питань присвоєння статусу учасника АТО та отримання відповідних соціальних пільг та фінансової допомоги. Також юристи прогнозують виникнення певних проблем після повернення учасників АТО до звичайного життя.

Як підкреслив Ігор Мельник, роботу у зв’язку з цим треба концентрувати на двох напрямках: підвищення правової обізнаності військовослужбовців та психологічна робота з ними як під час служби, так і після повернення. «По першому напрямку я радив би на волонтерських засадах розповсюдити по військових частинах збірку нормативно-правових актів у військовій сфері, що була видана нещодавно групою адвокатів. Щодо другого напрямку, я вважаю за необхідне розробити та видати методички про аспекти морально-психологічного стану військовослужбовців, учасників АТО під час проходження служби і після демобілізації. Таку інформацію треба надавати військовим вже зараз», – сказав Ігор Мельник.

На даний момент у межах проекту вже запущена безкоштовна гаряча лінія для звернень громадян. Телефон гарячої лінії: 0 800 30 00 21.

Також ініціатори проекту запрошують всіх небайдужих юристів долучитися до роботи Координаційного центру з надання правової допомоги учасникам АТО та їхнім сім’ям. За задумом правників, робота юристів полягатиме не лише в наданні консультацій з правових питань, а й у супроводах в судах та представництві в державних органах. Усім бажаючим пропонують писати на адресу legal@uba.ua. Контактна особа – Марина Слободянюк.