Нові законодавчі бар’єри для агробізнесу

21 квiтня 2016

Адвокатське об’єднання IMG Partners супроводжуючи проекти свого клієнта - ROPA UKRAINE, здійснило викуп реорганізованого колективного пайового сільськогосподарського підприємства. Маючи великий досвід управління такими проектами, юристи АО IMG Partners зіштовхнулися з багатьма проблемами, які зумовлені недосконалим законодавством у сфері державної реєстрації нерухомого майна.

Наразі законодавством взагалі не передбачено порядок реєстрації майна, яке існувало на балансі реорганізованих колективних сільськогосподарських підприємств. Зважаючи на такі проблемні обставини, юристами АО IMG Partners було підготовлено звернення до Міністра юстиції України Петренка Павла Дмитровича з проханням роз’яснити обставини, які на даний момент неврегульовані законом. Покладаємо великі надії на Павла Дмитровича, адже дане питання надзвичайно актуальне.

Велика кількість аграрних підприємств розширяють свій земельний банк та майнові комплекси саме за рахунок купівлі таких реорганізованих колективних сільськогосподарських підприємств.

Таким чином, наразі закон стає бар’єром для подальшого розвитку як середніх, так і великих аграрних підприємств, зважаючи на те, що аграрний бізнес для економіки України має надзвичайно важливе значення.

Надіємось на співпрацю Міністерства юстиції України та особисто Павла Дмитровича, адже вирішення даної ситуації допоможе усім аграріям України.